ODBORNÁ PRÍPRAVA V OBLASTIACH



VÝCHOVA A VZDELÁVANIE OSÔB NA OBSLUHU RUČNEJ MOTOROVEJ REŤAZOVEJ PÍLY PRI ŤAŽBE DREVA A PRI INEJ ČINNOSTI AKO JE ŤAŽBA DREVA

Periodický kurz organizujeme v zmysle vyhl. 147/2013 Zz podľa ktorej je každý dodávateľ stavebných prác povinný zabezpečiť školenie a zaučenie pracovníkov a overovať ich znalosti raz za 12 mesiacov, ak vykonávajú stavebné práce vo výškach a nad voľnou hĺbkou nad 1,5m ako je práca na rebríkoch, lešeniach, montáž a pod.

Cieľom výchovnej a vzdelávacej aktivity je oboznámiť, naučiť a preveriť znalosti účastníkov vzdelávacej aktivity o správnom používaní prenosnej ručnej motorovej reťazovej píly pri:

• ťažbe dreva
• inej činnosti ako je ťažba dreva

V praktickej časti je cieľom zvládnuť znalosť konštrukcie, funkcie, jednoduchej údržby, ukladanie, vykonávanie prehliadok a skúšok motorovej píly, získanie základnej zručnosti ovládania motorovej píly, pohybu a zaisťovania sa pracoviskách pri práci s motorovou pílou.

Cena školenia (základný kurz v rozsahu 23 hodín): 130 € / osoba

Fyzická osoba, ktorá má preukaz na obsluhu motorovej píly, je povinná, v súlade so Zákonom č.124/2006 Z.z. o bezpečnosti a zdravia pri práci v znení neskorších predpisov, každých päť rokov absolvovať aktualizačnú odbornú prípravu u osoby oprávnenej na výchovu a vzdelávanie, inak preukaz stráca platnosť.

Cena školenia (aktualizačný kurz v rozsahu 8 hodín): 50 € / osoba

Ponúkame Vám uvedené školenia vykonať priamo vo Vašej organizácii.

Nižšie uvedenú vyplnenú žiadosť o zaradenie na školenie a vykonanie skúšky na získanie preukazu pre obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly pošlite na sídlo OHSAS.

Žiadosť o zaradenie na školenie a vykonanie skúšky